085 401 44 83 info@noxx-rss.com

Diensten en services

Internationale wetgeving

Uw onderneming heeft te maken met wetgeving die landsgrenzen overschrijdt?

Er zijn veel ondernemingen die werkzaamheden met straling uitvoeren in meerdere landen. Vaak vindt er bij deze ondernemingen ook transport plaats van apparatuur die straling uitzendt of van radioactieve stoffen. Ondernemingen die met grensoverschrijdende wet- en regelgeving te maken hebben bevinden zich ineens in een lastige situatie: moet ik de wetgeving volgen van het land van herkomst of volg ik de wetgeving van het land waar mijn product naar toe moet? In sommige gevallen is het antwoord ‘geen van beide’ en valt een transport of activiteit onder internationale verdragen. Er bestaan situaties waarbij een van de twee betrokken landen geen wetgeving voor straling kent terwijl het andere land uitgebreide wetgeving heeft.

O-arm

Situaties waarbij internationale wetgeving een rol speelt

R

Werknemers die in verschillende landen met straling werken

R

Het vervoeren van radioactieve stoffen over landsgrenzen

R

Producenten van toestellen die straling uitzenden

R

Import en export van HASS-bronnen

R

Scholing en buitenlandse erkenningen

R

Inklaring radioactieve stoffen in havens

R

Bestraling van (voedsel)producten

R

Incidenten met straling

Radioactive label

NOXX radiation safety services is de internationale specialist…

NOXX radiation safety services is specialist op het vlak van internationale wet- en regelgeving voor ioniserende straling. Onze stralingsdeskundigen hebben vele transporten van radioactieve stoffen begeleidt, vergunningen aangevraagd voor buitenlandse ondernemers en organisaties geholpen die tegen het probleem van verschillende wetgeving aanliepen. Hiervoor hebben onze deskundigen een gedegen kennis van de Safety standards van de IAEA. In deze internationale publicatie de grondbeginselen opgenomen waaraan een veilig gebruik van straling zou moeten voldoen. Daarbij hebben onze stralingsdeskundigen veel ervaring met het leggen van contacten met de lokale overheden en organisaties voor nucleaire en stralingsveiligheid. 

We helpen u graag

Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Voor een oriëntatiegesprek komt de stralingsdeskundige van NOXX radiation safety services bij u langs op uw locatie. In een onderling gesprek kunnen we op een laagdrempelige manier met elkaar kennis maken. Wij zijn een grote voorstander van het voeren van een dergelijk gesprek bij u op uw locatie. Omdat het gebruik van straling en wetgeving nogal taaie materie is, is het de ervaring dat een gesprek in persoon prettiger werkt. Onze stralingsdeskundige kan u duidelijke voorlichting geven en een basis scheppen voor toekomstige samenwerking. Het is op uw locatie ook mogelijk de toepassing met eigen ogen te bekijken, wat ons waardevolle informatie geeft voor het geven van het beste advies.

U kunt NOXX radiation safety services bellen (085 401 44 83), u kunt een email sturen via info@noxx-rss.com of u kunt het offerteformulier onderaan de pagina gebruiken. Wij nemen dan contact met u op.