085 401 44 83 info@noxx-rss.com

Diensten en services

Scholing

Wanneer is er scholing nodig?

Het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming stelt dat de werknemers die met ioniserende straling werken een voldoende mate van instructie en voorlichting moeten hebben gehad. Wat daarin voldoende is is erg afhankelijk van de toepassing en het potentiële gevaar die de toepassing oplevert. U kunt zich voorstellen dat de (hoeveelheid) scholing voor een verpleegkundige die een C-boog moet kunnen bedienen anders is dan scholing voor een werknemer die een bagagescanner bedient. Ook zijn er verplichtingen voor periodieke bij – en nascholing voor toezichthoudend medewerkers stralingsbescherming (TMS). Deze personen moeten regelmatig een bepaalde mate van opleiding genieten om de kennis van straling en wetgeving op te frissen. NOXX radiation safety services heeft veel ervaring in het geven van opleidingen en het vervaardigen van maatwerkoplossingen voor scholingen stralingsveiligheid.

Angio

Welke soorten scholing zijn er mogelijk?

De stralingsdeskundigen van NOXX radiation safety services hebben veel ervaring met het geven van trainingen, het uitvoeren van voorlichtingsprogramma’s en het geven van bij- en nascholing aan veel verschillende soorten medewerkers. Van eenvoudige lessen ‘stralingsveiligheid voor omstanders’ tot meer gecompliceerdere trajecten om de beeldkwaliteit te verbeteren in dierenartpraktijken hebben onze deskundigen uitgevoerd. De mogelijkheden hierin kunnen onder andere zijn:

Het geven van in-company trainingen stralingsveiligheid aan groepen werknemers

Het geven van trainingen techniek of stralingsveiligheid voor afdelingen radiologie

Het geven van opleidingen aan tandartsassistenten, paraveterinairen of verpleegkundigen

Het invulling geven aan voorlichtingsprogramma’s via de e-learningmodules van de onderneming

Het geven van periodieke bij- en nascholing aan toezichthoudend medewerkers stralingsbescherming

Het invulling geven aan opleidingstrajecten om dosisreductie te bewerkstelligen

GE

Het verloop van scholing door NOXX radiation safety services

Wanneer NOXX radiation safety services scholing in uw organisatie mag verzorgen, is de eerste stap het vaststellen van uw wensen, de wensen van de cursisten en het vaststellen van de leerdoelen. Wij gaan daarop aan de slag om voor uw organisatie een voorstel te maken waarmee de besproken doelen gehaald worden. We ontwerpen zelf de presentaties die we gebruiken tijdens de contactmomenten. Deze contactmomenten kunnen desgewenst via online omgevingen zoals MS Teams of Zoom gegeven worden. De cursisten ontvangen gewoonlijk vooraf een schriftelijke cursushandleiding. In de meeste gevallen printen we deze handleidingen niet meer uit, maar verspreiden we deze via pdf. 

Na het afronden van de scholing ontvangen de cursisten een certificaat. Een kopie van dit certificaat kan worden opgenomen in het KEW-dossier om vast te leggen dat uw medewerkers de scholing hebben gevolgd. Desgewenst kunnen de scholingsmomenten verspreid worden over meerdere dagen en over meerdere locaties. 

We helpen u graag

Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Voor een oriëntatiegesprek komt de stralingsdeskundige van NOXX radiation safety services bij u langs op uw locatie. In een onderling gesprek kunnen we op een laagdrempelige manier met elkaar kennis maken. Wij zijn een grote voorstander van het voeren van een dergelijk gesprek bij u op uw locatie. Omdat het gebruik van straling en wetgeving nogal taaie materie is, is het de ervaring dat een gesprek in persoon prettiger werkt. Onze stralingsdeskundige kan u duidelijke voorlichting geven en een basis scheppen voor toekomstige samenwerking. Het is op uw locatie ook mogelijk de toepassing met eigen ogen te bekijken, wat ons waardevolle informatie geeft voor het geven van het beste advies.

U kunt NOXX radiation safety services bellen (085 401 44 83), u kunt een email sturen via info@noxx-rss.com of u kunt het offerteformulier onderaan de pagina gebruiken. Wij nemen dan contact met u op.